7.8 C
Kuressaare
Pühapäev, 17. oktoober 2021

Kartulimardikas võtab meie teise leiva. Miks?

Tean vaid seda, et suurest isamaa-armastusest pühiti ka põllumajanduses plats puhtaks. Nii teaduse kui ka tootmise vallas. Sellepärast tuleb nüüd leppida ka kartulimardika kontrolli alt väljunud levikuga. Tahan vaid vastu vaielda Saaremaa büroo peaspetsialisti Liidia Puusepa MM-is toodud väidetele, et mardikas oli 1972. aastal levinud juba paljudes maakondades. See on vale! Olles 1964. aastast kuni 1972. aastani Eesti Maaviljeluse Teadusliku Uurimise Instituudi (EMTUI – Sakus) alluvuses Olustvere ST-s kartuli kloon- ja seroloogiliselt kontrollitud eliitseemne kasvatuse agronoom, tean täpselt, kuidas neil aastatel selle kahjuri vastu võideldi. Selle kohta tõi ka V. Rauniste oma tööaastatest hea näite, et Bulgaaria-sõit jäi ära.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised