8.5 C
Kuressaare
Teisipäev, 26. oktoober 2021

Külas Lümanda valla suurimal piimatootjal

Mälust hakkab juba kustuma, palju neid loodi ja mis olid ettevõtete nimed. Seda tunnustamist väärivam on, et põllumajanduse raskeima alaga on Lääne-Saaremaa karmides tingimustes veel mõned talunikud rinda pistma jäänud. Aga ega see mee lakkumine pole. Nende talu loomad peavad toodangut andma loodusliku karjamaa rohul olles. Saagikus sellistel aladel suur ei ole, eriti, kui põud kimbutab. Põua-aastaid on aga enamus. Aga loodusliku karjamaa rohul olevate lehmade piimast saab palju maitsvama juustu. Nii olevat öelnud Anne Seeman, endine jõudluskontrolli tippspetsialist. See on loogiline, loodusliku ala taimestiku liigirikkus annab ka toitaineterikkama sööda, ehkki sööda kogus on väiksem. Nii lihtne see ongi.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised