10 C
Kuressaare
Kolmapäev, 27. oktoober 2021

Jalgrattaretk – Jäljed minevikust

Aasta tagasi toimus Lümanda vallas rattaretk muinasradadel Koimla-Taritu piirkonnas. Uurisime muistseid matmispaiku, Pölemaruske kivi jm. Üritus õnnestus väga hästi ja nüüd otsustasid korraldajad uurida läbi ka Lümanda valla nö. teise poole. Ka siinkandis on muinasajast säilinud huvitavaid märke. Kas Sa tead, kus asus Oetoja püha järv, kus piirkonna rahvas ennast ravimas käis. Kui ei tea, tuleks asja uurima tulla ja kodukandi minevikupärandiga tutvuda. Nii arvavad igatahes ürituse organiseerijad. Meie vallast on Saaremaa Muuseumis muistne paat. Enamus inimesi on sellest küll kuulnud, aga kust on see paat ometi pärit? Meie teame. Lümanda Punabe kalmet on 1966. aastal uurinud Eesti tuntud arheoloog Vello Lõugas. Kuidas seda siin tehti, saame jällegi teada. Siin tegi oma isaga koos väljakaevamisi ka praegu Eestimaal väga tuntud inimene, kes? Retke kulminatsioon tõotab tulla Loonal ja Kuusnõmmel, sest seal on minevikujäljed eriti hästi jälgitavad. Mis siis muud kui matkale.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised