8.5 C
Kuressaare
Kolmapäev, 27. oktoober 2021

Kartulimardika tõrjujad ootavad täpseid juhtnööre

Tänased 35 – 40 aastased inimesed pole seda putukat oma silmaga enne näinudki, vanemad inimesed aga mäletavad mardika külaskäike 60-ndate aastate keskpaigas, mil see kuulutati ohtlikuks kartulikahjuriks ja talle kehtestati ka karantiin. Siis oli ka selgitustöö selle kahjuriga võitlemisel tõhusam. Nüüd tundub aga suhtumine temasse palju pealiskaudsem olema. On olnud kuulda ka seda, et esimesed kartulimardika avastajad oma põllul ei julgenud sellest avalikult rääkidagi. Kui aga sellest juba ajalehtedes kirjutati, hakati nii Kõrkverest, Muhust kui muudestki kohtadest teatama mardika avastamisest oma põllul. Inimesed lihtsalt ei tea, kuidas selle putukaga kõige edukamalt võidelda, sest seni on põhiline töö käinud mardikate vastsete ja tõukude kokkukorjamise ja hävitamise näol.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised