7.8 C
Kuressaare
Kolmapäev, 20. oktoober 2021

Töövaidluskomisjonis

Avaldaja töötas majandusjuhatajana osalise tööajaga 20 tundi nädalas. 20.12.2006. a sai töötaja ootamatult teatise töölepingu lõpetamise kohta seoses koondamisega (TLS § 86 p 3 ) 1. jaanuarist 2007. Töölepingu lõpetamise alusena viidati vallavolikogu vastavale määrusele, mida töötajale ei tutvustatud, samuti ei selgitatud teatises koondamise põhjusi. Avaldajale jäi arusaamatuks tema ametikoha kaotamise vajadus, kuna töökoormus oli piisavalt suur ja need tööd ei kadunud kusagile. Sellest tulenevalt leidis töötaja, et koondamine on alusetu ning põhjendamatu ning nõudis töövaidluskomisjonis töölepingu lõpetamise ebaseaduslikuks tunnistamist ja tööle ennistamist. Hiljem asendas ta ennistamisnõude kompensatsiooninõudega. Tööandja ei tunnistanud nõuet ning põhjendas koondamisvajadust rahaliste vahendite piisamatusega eelarves aasta-aastalt. Pidevalt väheneb õpilaste arv koolis ning sellega seoses riigipoolne rahastamine. Valla võimalused on samuti piiratud ning seetõttu tuleb leida järjest uusi kokkuhoiuviise. Majandusjuhataja ametikoha likvideerimise kasuks rääkis asjaolu, et 2006. a sügisel lõpetati koolis põhjalik kapitaalremont, mis vabastab kooli pikkadeks aastateks majandusmuredest ning majandusjuhatajale jääks vähe reaalset rakendust.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised