8.2 C
Kuressaare
Teisipäev, 19. oktoober 2021

Sander Suurhans võitis rekorditega

Sander Suurhans ei osanud öelda, milline kolmest tulemusest – kuldmedal, Saarte mängude või maakonna rekord – on talle kõige südamelähedasem. “Need tulid kõik kuidagi järjest ja ei oskagi kohe hinnangut anda,” rääkis noormees, kellele polnud saavutus veel korralikult kohale jõudnud.
Võistluse lõppedes seisid Sander Suurhansu nime taga numbrid 62.59. Georgios Troumbas Rhodoselt viskas 60.58 ja Gustav Melen Gotlandilt 59.13. Saarlane oli purustanud isikliku rekordi nelja meetri, mängude rekordi kahe meetri ja maakonna rekordi 15 sentimeetriga.
Kuigi võit oli mäekõrgune, oli Suurhans võidus kindel alles siis, kui eelviimasena visanud kreeklane oli oma viimase katse teinud. “Ma nägin ta tulemust. Mees pani viienda katse üle 60 meetri ja hakkasin kartma, et siit võib midagi tulla,” rääkis ta.
Esimese katsega kõik paika
Kohe avakatsel põrutas Suurhans üle 60 meetri, alustades võistlust uue mängude rekordiga. “Üritasin kõigepealt endale esimese katsega asjad paika panna, et tehniliselt oleks kõik normaalne. Kui 60 meetrit täis tuli, andis see kohe uut jõudu,” rääkis kullamees.
Mehe enda sõnul ta konkurentide viskeid ja tulemusi põhimõtteliselt ei jälginud ning püüdis keskenduda võistlemisele. “Minu jaoks polnud absoluutselt mingit tähtsust, mis teised teevad. Tegelesin põhimõtteliselt iseendaga,” lausus Suurhans.
Välja visatud tulemuse 62.59 hindas odamees maksimaalseks. “Ületasin isegi ennast,” märkis ta, lisades, et eeskätt lootis ta vähemalt 60 meetri alistamist.
“Ma ei ole viimasel ajal eriti palju visketrenni teinud, aga vorm lubas sellist viset loota küll,” rääkis noormees edasi. “Tegelikult mulle siin valitsenud tuul ei meeldi, aga nagu näha, tegelikult see aitas. Mul oli vaja üks tehniline nõks kätte saada ja sain sellega hakkama.”

Eelmine artikkelMees põles majja sisse
Järgmine artikkelTeised lehed
guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised