3 C
Kuressaare
Teisipäev, 19. oktoober 2021

Saaremaa kaitsealused pargid uuringu all

“Suve jooksul toimuvad mitmekülgsed elustiku uuringud, kokku 11 Saaremaa kaitsealuses pargis,” lausus riikliku looduskaitsekeskuse Saare regiooni direktor Tõnu Talvi. Uuringuid tehakse Kuressaare lossipargis ja Mõntu, Pädaste, Audla, Koikla, Kärla, Liiva, Lööne, Oti, Pidula ning Tumala pargis.
Tõnu Talvi sõnul viiakse nimetatud parkides läbi elustiku inventuur ja koostatakse parkide hooldusjuhised.
“Selline looduskaitsekeskuse tööks möödapääsmatult vajalik andmestik seni puudub, kuid see on vajalik õigete ja pargisõbralike otsuste tegemiseks,” selgitas Tõnu Talvi. Tema sõnul inventeeritakse parkides linnustikku, nahkhiiri, mardikaid, sootaimi, samblaid, samblikke ja puid-põõsaid.
Lepingud looduskaitsekeskuse ja töid tegevate ekspertide vahel on sõlmitud ning tööd kestavad intensiivselt kogu suve.
Parkide inventuuri projektijuht, looduskaitsekeskuse Saare regiooni teadus- ja seirespetsialist Maarja Nõmm osutas, et kokkuvõtteid uuringust saab hakata tegema sügisel. Kuna tehakse ka parkide dendroloogiline analüüs, valmib ka parkide hoolduskava.
Samuti aitab inventuuri tulemusena käesoleva aasta lõpul valmiv aruanne ja hooldusjuhend otsustada, millal on õige aeg puid uuendada ja missuguste puudega seda teha.
Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) toetab looduskaitsekeskuse projekti 223 362 krooniga.

Eelmine artikkelSäästlikkusest
Järgmine artikkelMees põles majja sisse
guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised