7.5 C
Kuressaare
Pühapäev, 17. oktoober 2021

Orissaare pritsimehed osutusid kiireimateks

Lisaks Kuressaare keskkomandole, Orissaare, Kihelkonna ja Leisi tugikomandole võttis võistlusest osa ka Hiiumaa pritsimeeste koondvõistkond.
“Hiiumaal ei ole aastaid ühtegi tuletõrjespordivõistlust korraldatud, sellepärast otsustasime nad siia kutsuda,” ütles Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe.
Kombineeritud võistlus koosnes tuletõrjeautoga sõitmisest ja erinevatest tulekustutuselementidest. Tuld seekord ei tehtud ning võistlusel piirduti kallite pulberkustutite kokkuhoidmise huvides märklaudadega, milleks olid pallid. Lindmäe sõnul kasutati eilsel võistlusel neid elemente nagu töös ja vabariiklikel võistlustel, lisades neid juurde 30 aasta tagustest võistlustest.
Viieliikmelistel võistkondadel tuli stopperi käima pannes kõigepealt selga tõmmata kustutusriietus, seejärel sõita autoga vigursõitu tehes joatorudeni. Autojuht haaras läbi akna ühe joatoru, samal ajal kui võistkonnakaaslane tegi seda teise joatoruga. Pärast seda, kui päästeauto tagurdas veevõtukohani, toimus pritsimeeste keeles nn lahinghargnemine, mille käigus võistkond harutas lahti veevoolikud.
Mehed pidid voolikuga enne märklauani jõudmist jooksma üle plangu ja poomi ning juhtima veejoa märklaudadeks üles seatud pallide pihta. Aeg pandi kinni siis, kui pallid alla kukkusid. “Kuna suurt veesurvet ei kasutatud, oli pallidele tuule tõttu küllaltki keerukas pihta saada, sest tuul juhtis veejoa eemale,” lausus Lindmäe.
Võistluse võitis Orissaare komando võistkond koosseisus Janek Bachmann, Margus Ränk, Jüri Rajanok, Andres Kurg ja Jürgen Haamer. Teise koha sai võõrustaja, Leisi tugikomando võistkond. Enne hiidlasi, kes said neljanda koha, suutis ülesandega kiiremini toime tulla Kihelkonna tugikomando võistkond.
Viienda kohaga pidi leppima Kuressaare keskkomando, kellel läks võistluse käigus voolik katki. Päästjad hoidsid küll voolikut katkisest kohast kinni, kuid kaotasid ajas.
Kuna vabariiklikud tuletõrjespordivõistlused kestavad mitu päeva, komplekteeritakse esindus nendest võitnud meeskonna päästjatest, kellel on tööülesannete kõrvalt võimalik võistlusel kaasa teha.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised