7.5 C
Kuressaare
Pühapäev, 17. oktoober 2021

Mida tehakse töömalevas?

Sinised särgid tööpostil
Sel aastal saime põneva töö, nimelt intervjueerime ajalehe Meie Maa jaoks inimesi.
Esimesel päeval küsitlesime malevakaaslasi erinevatel tööpostidel. “Ohvriteks” leidsime kõigepealt Linda ja Pireti, kes sel nädalal töötavad turvafirmas Falck. Te võite kohata neid kultuurikeskuse taga parkimispileteid müümas. Nad nägid rõõmsad välja ja olid tööga rahul, sest saavad palju inimestega suhelda. Linda mainis ka, et puhkepause pole vaja teha, sest töö ei väsita.
Kultuurikeskuses torkasid silma malevasärkides Anet ja Merilin, kes töötavad seal garderoobis. Esimesel päeval olid nad tööl koos, aga edaspidi hakkab üks neist olema tööl hommikul ja teine õhtul.
KG Tervisepargis oli grupijuht Marjana Luist ja osa tema grupist. Nemad peavad vedama jooksurajal saepuru laiali. Tüdrukud laususid kui ühest suust, et see on raske, kuid poiste arust ei olnud seal midagi rasket.
Pargis selgus, et kaks noort, Laura ja Kadri, töötavad muusikakoolis ja pesevad seal aknaid. Muusikakoolis on nad tööl kolmapäevani. Edasi lähevad nad arendusbüroosse. Nad arvavad, et nende töö on kerge ja palk õpilase jaoks piisav.
Laura on malevas juba kolmandat aastat. Talle hakkas siin meeldima ja ta kutsus oma sõbranna Kadri sellel aastal kaasa.
Kui jõudsime Kudjape surnuaeda, oli seal näha suur hulk sinistes särkides malevlasi. Tüdrukud korrastasid hauakive ning poisid tulid labidaga ja kühveldasid ülejäägid kärusse ja viisid minema.
Kas Selver või surnuaed?
Grupijuht Anne Nelis rääkis, et temale see töö meeldib, sest pole päikest ja kogu rühm on koos. Grupi noortele Eliisele, Loorele ja Kerdile meeldib samuti sealne töö, sest pole päikest. Eliise arust on surnuaias masendust tekitavalt palju surnuid. Küsimuse “Kas sulle meeldib surnutega töötada?” peale Eliise naeris ja vastas: “Ei! Kuskil siin läheduses võiks olla poiste internaatkool, siis oleks palju lõbusam.”
Edasi Selverisse sisse astudes oli näha suhteliselt igavlevat malevlast Kätlin Pulka. Tema pidi ära vedama parklasse jäätud kärusid ja neid ei olnud just eriti palju. Kätlini arust ei olnud töö huvitav, sest noori on seal tööl palju, aga Selveril ei olnud nii palju tööd pakkuda.
Nähtud töödest oleks Triinu eelistanud surnuaeda, sest talle meeldivad surnuaiad ja seal on jahe. Arti ja Pirgit oleksid eelistanud parkimispiletite müümist, sest seal saab palju inimestega suhelda ja see ei väsita, kuigi neil pole ka füüsilise töö vastu midagi.
Siiamaani on kõik malevanoored olnud rõõmsameelsed ja tublid.
Triinu Anja,
Arti Koit,
Pirgit Põld

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised