9.7 C
Kuressaare
Kolmapäev, 27. oktoober 2021

Uhiuus Saaremaa veok sattus Poolas ränka avariisse

Siimu Auto omaniku Ossi Rantaneni sõnul alustas kuu aega tagasi soetatud ja koos külmutushaagisega 2 miljonit krooni maksnud veoauto Mercedes-Benz nädalavahetusel Saaremaalt teekonda Saksamaale, koormaks ligi 10 tonni OÜ Merinvest kummidetaile. “See oli autole alles neljas sõit,” ütles Rantanen.
Ränk liiklusõnnetus juhtus esmaspäeva hommikul Poolas Augustowi-Varssavi maanteel, kui oma sõidurajal liikunud veokile sõitis ette mingil põhjusel vastassuunda kaldunud lätlaste väikebussi Renault Master, mille taha oli kinnitatud paadikäru süstadega.
“Mul oleks olnud võimalus sõita ainult vastu kraavi valli,” rääkis autojuht Raivo Saak, kes jõudis veoautol vaid pidurit vajutada. Tema sõnul oli veoauto kiirus õnnetuse hetkel 60 kilomeetrit tunnis.
Laupkokkupõrge tabas mõlemat sõidukit juhipoolsesse esiotsa. Haagises olnud kummidetailid paiskusid haagise etteotsa. Kui Saak pääses liiklusõnnetusest kipsis käe ja haige jalaga, siis väikebussis sai kaks inimest surma ja kaks vigastada.
AS Siimu Auto saatis Poola teise veoki, mis tõi sealt ära sõidukõlbliku külmutushaagise ja vigastada saanud juhi. Avariisse sattunud veoauto jäeti Poola, sest see muutus liiklusõnnetuse tagajärjel plekihunnikuks.
“Eks kindlustus otsustab, mis sellega edasi teha,” lausus Siimu auto omanik Rantanen. Eile jõudis OÜ Merinvest kummidetailide koorem tagasi Saaremaale, kus see üle vaadati.
“Kuus-seitse pappkasti olid viga saanud, kuid kummidetailid mitte. Koorem tõsteti ümber teise haagisesse,” ütles Merinvest omanik Enn Meri. Täna alustab koorem uuesti teekonda Saksamaa poole.
Kuigi avarii läbi teinud külmutushaagisega saab sõita, ei uskunud Rantanen, et sellest enam asja saab. “Haagisel on praod sees ja seda on raske parandada. Kindlustusfirma otsustab, kas odavam tuleb uue soetamine,” sõnas Rantanen.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised