9.3 C
Kuressaare
Esmaspäev, 25. oktoober 2021

Haridusest

Kogu ühiskonna suhtumine headesse oskustesse peab oluliselt muutuma. Me ei vaja mitte ainult teadmiste- või teaduspõhist ühiskonda, vaid ka oskustepõhist ühiskonda, ilma milleta pole võimalik ellu viia innovatsiooni majandussfääris. Muide, oleme Euroopas patentide hulgalt ühed viimased, vaatamata sellele, et kirjutame usinasti artikleid eelretsenseeritavates ajakirjades.
Nii meie teadus kui ka haridus on liialt kreenis akadeemilise suuna poole. See käib ka kõrghariduse kohta, kus rakenduskõrgharidus tuleks asetada senisest palju väärikamale kohale. Praeguse rahastamissüsteemi juures on õppijad sageli meie haridusasutuste jaoks, mitte haridusasutused õppijate jaoks.”
Peeter Kreitzberg
Eesti Päevaleht, 4. juuli 2007
Meie Maa 10 aastat tagasi
* 3.-6. juulini kestvaid Kihelkonna II kirikumuusikapäevi on esimese kahe päeva jooksul külastanud umbes 250 muusikahuvilist, ütles ürituse peakorraldaja Rene Reinsoo. Päevade tuntuim esineja on professor Hugo Lepnurm, kelle orelimängu võis Kihelkonna kirikus kuulata neljapäeva õhtul. Kokku esineb muusikapäevadel kümmekond solisti ja muusikakollektiivi. Kõik kontserdid on ilma piletita ja kontsertidel laekuvad annetused lähevad Kihelkonna kiriku taastamise heaks.
* Pärast kolm nädalat kestnud restaureerimist pühitseti Mustjala kiriku orel, mis pärast taastustöid on kõige paremas korras orel Eestis. Orelimeister Hardo Kriisa tänas Mustjala kogudust usalduse eest, et just nende firmale usaldati oreli restaureerimine. Oreli remondiks on oma käed alla pannud Eesti Kultuurkapital, Mustjala vald ja mõned eraisikud.
* Eile lõppesid nädal tagasi Jersey saarel alanud Saarte mängud. Ligi kahe tuhande sportlase hulgas osales ka 44 Saaremaa sportlast, kes võistlesid kuuel alal. Mängudelt võideti 8 kuld-, 5 hõbe- ja 9 pronksmedalit. Kokkuvõttes saavutati 20 osalenud saare hulgas esialgsetel andmetel hinnatud kuues koht. VII Saarte mängude esimese kuldmedali võitis Virge Treiel kettaheites tulemusega 38.22.
5. juuli 1997

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised