7.5 C
Kuressaare
Pühapäev, 17. oktoober 2021

Koolilapsed etendavad lossi hoovis “Röövlitütar Ronjat”

“Käesoleval aastal tähistab kogu maailm Rootsi armastatud kirjaniku Astrid Lindgreni 100. sünniaastapäeva. Otsustasime Eesti kooliteatriga tähistada seda kirjandusliku teatriprojektiga, mis toimub 4.-7. juulini Saaremaal,” lausus Eesti Harrastusteatrite Liidu projektijuht Maret Oomer.
Kokku viibib Saaremaal 125 teatrilembest kooliõpilast, kes Astrid Lindgreni raamatu “Röövlitütar Ronja” ainetel valminud teatritükis 6. juulil kell 18 Kuressaare lossi hoovis lavale astuvad.
“Saaremaale on tulnud etenduses mängima lapsi Võrust Hiiumaani. Kahjuks Saaremaalt ei ole kedagi, ju võttis äsja lõppenud laulu- ja tantsupidu oma osa,” rääkis Maret Oomer. Mängijad ongi Eesti erinevatest kooliteatritest.
Õpilaste ja õpetajate kodus ettevalmistatud katkendid aitab tervikuks kujundada Kuressaare Linnateatri direktor Piret Rauk koos abilistega.
Maret Oomeri sõnul tasub igal juhul kohale tulla. “Astrid Lindgren on Rootsi tuntuim ja armastatuim kirjanik. Tema raamatud on ületanud igasugused piirid nii geograafilises, poliitilises, etnilises kui ka vanuselises mõttes. Ta on toonud palju rõõmu nii lastele kui ka nende vanematele kogu maailmas.”
“Röövlitütar Ronja” on lugu keevalistest ja sõjakatest röövlijõukudest. Kahest lapsest, kellest saavad tõelised sõbrad kogu eluks, ja loodusest, mis on ühtaegu nii rõõmu kui hirmu allikas. Ennekõike on lavatükk isa ja tütre vahelistest suhetest. Nii nagu kõik teised lapsed, hakkab Ronjagi üsna varakult elama iseseisvat elu, millest tema vanematel pole erilist aimu.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised