7.8 C
Kuressaare
Pühapäev, 17. oktoober 2021

Jaan Truu 60

Esimesed märkimist väärivad tulemused tõi kabeharrastus Jaanile enam kui neli aastakümmet tagasi – 1964. aastal andis esmakordne osalemine Saaremaa kabetšempionaadil noorukile koha turniiritabeli keskpaigas. Olgu lisatud, et seda kohta jagas ta hilisema Eesti meistri Arvo Külvatiga. Samal aastal tuli Eesti noorte meistrivõistlustelt 8. koht ja osalemine Eesti koondisega Balti matšil noortele.
Pikk kabetajakarjäär on pakkunud tänasele juubilarile kuhjaga võidurõõmu: Saaremaa meistrivõistlustelt kabes on mehe auhinnakapis 37 medalit, neist kaheksa kuldset, Eesti meistrivõistlustelt aga on ette näidata kaks võistkondlikku pronksmedalit. Jaani sportlike saavutuste täielikuks loeteluks ei piisaks vist ühest ajalehenumbristki, seetõttu panen siinkohal punkti.
Sportlikest saavutustest kõrgemaltki tuleks hinnata juubilari tegemisi maakonna kabeelu edendajana. Sellestki valdkonnast vaid mõned näited: Jaan on Saaremaa kabeklubi president, kas organisatsiooni või kohtunikuna osaleja praktiliselt kõigil Saaremaal toimuvatel kabeüritustel, maakonna võistkonna kokkupanija ja kapten kõigiks turniirideks, kus saarlased esinevad. Alates 1980. aastast on Jaani õlul rahvusvahelise “Saaremaa kapa” kabeturniiri korraldamine, kohtunikutöö ja ka võistlemine.
Jääb veel lisada, et kõigis oma toimetamistes on Jaan alati jäänud printsipiaalseks, ausaks ja väga vastutulelikuks.
Soovin sulle, Jaan, palju õnne ja tervist kõigi Saaremaa kabetajate nimel!
Rein Kirst

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised