4 C
Kuressaare
Esmaspäev, 18. oktoober 2021

Noored näitustest

Sisenedes torkavad esmalt silma punased vaibad, mis oma sooja väljanägemise ning huvitava mustriga toovad silme ette vanaema. Edasi libiseb pilk seintele, mis on kaetud Pirkko Latvateikari-Valkama maalidega. Pildid on enamasti tehtud õlivärvidega, kuid üks pilt erineb teistest nii tehnika kui ka selle poolest, et on maalitud temperaga.
Maalidest kumab läbi tugev usuteema ning pea igal pildil on lilled – ilmselt autori looduslähedasest lapsepõlvest. Võib märgata, et pea igal pildil on inimesed kergelt kurvad. Ükskõik, kas nad loevad, vaatavad kaugusesse või enda ette, torgib neid nagu miski. Vaid ühelt pildilt vaatab läbi lillade iiriste vastu kelmikas onuke, kes kangesti meenutab postiljoni. Üleüldse on paljudel piltidel näha just iirised. Aknalaual võib silmitseda hulka natüürmorte lilledest huvitavate varjudega. Paljudelt piltidelt jääb silma lillesibula-taoline asjake.
Henriikka Valkama-Salmi vaibad näevad välja väga soojad. On triibulisi, on ühevärvilisi. Eriti jäävad silma kerge musta pitsiga vaibake ning üks triibuline, mis esmapilgul ülevalt kitsam tundub.
Näitus jätab väga sooja jälje – väärt asi. Pirkko Latvateikari-Valkama ja Henriikka Valkama-Salmi kunstile saab Raegaleriis pilgu peale visata kuni 12. juulini.
Triin Kand,
Minni Saapar

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised