4.5 C
Kuressaare
Laupäev, 23. oktoober 2021

Saarlased said laulu- ja tantsupeol sooja vastuvõtu

“Meie seltskond oma viikingilaeva imitatsiooniga tekitas rongkäigu ajal pealtvaatajates suurt elevust, nii et hüüti: “Elagu kadakate maa!”,” lausus laulu- ja tantsupeo Saare maakonna kuraator Krista Lember. Tema sõnul oli kadakatuttidega lehvitanud saarlaste delegatsiooni vastuvõtt väga sõbralik ja soosiv.
Nagu ka laulu- ja tantsupidu ise, mis Krista Lemberi kinnitusel oli tänavu “täiesti fantastiline, ilus ja lastesõbralik.”
“Sellel aastal oli küll üritus hästi lustiline, emotsioonid on kõigil laes,” osutas kuraator. “Tohutult- tohutult palju oli kohal rahvast ja kogu õhkkond meenutas 15 aasta tagust aega, kui laulupidudel oli höästi rahvuslik meeleolu. Ka seekord lehvisid igal pool Eesti lipud ja paljud laulupeolised olid põsele lasknud maalida sini-must-valge.”
Koos saatjate ja juhendajatega osales tänavusel X noorte laulu- ja tantsupeol 907 saarlast. Krista Lemberi kinnitusel sujus üritus saarlaste jaoks ilma oluliste komplikatsioonideta. Ka Eesti ajakirjanduses kirutud söögiprobleem, mille tõttu mõned laulupeolised justkui nälga kannatanuks, jättis saarlased puutumata,
“Toitlustus oli täesti supertasemel, valik oli hea ja lai,” kinnitas Lember. Laulupidulised naasid Saaremaale eile õhtul eribussidega.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised