8.2 C
Kuressaare
Teisipäev, 19. oktoober 2021

Soome endine sotsiaalminister pidas Saaremaal briljantpulmi

“Neile meeldis Saaremaal superhästi, eriti kirik,” meenutas Laatsaruse kiriku vaimulik Ester Naagel. “Pulmareisile Saaremaale otsustasid nad tulla seetõttu, et nende sõbrad Soomest on varem hooldekodu ja kirikut toetanud.”
Pruutpaari sõbrad ja omaksed olidki seetõttu otsustanud korraldada pidulistele pulmareisi Saaremaale, mille üheks osaks oli abielupaarile üllatusena pulmatseremoonia Sõmera Laatsaruse kirikus.
Kirik oli 22. juunil, Irma ja Aapo Toivaneni 60. pulma-aastapäeval kaunistatud kaskede ja põllulilledega. Altaril põlesid küünlad ja altari ette oli asetatud kaks valge loori ja mirdiokstega kaunistatud tooli.
Kahel pool ukse kõrval seisid rahvariides noorikud, peas rukkilille-karikakrapärg. Esines lauluansambel.
Pruutpaar saadeti pulmamarsi helide saatel altari ette ja paluti neid istuda.
Eluaegsetest pedagoogidest abielupaari järel sisenenud noorikud asetasid “Pruudipärja”” laulu saatel pruudile-peigmehele pähe pärja. Järgnesid laulud, õnnitlused, lilled. Lõpuks lauldi ühiselt pruutpaari soovil nende lemmiklaul.
Aastatel 1975-1977 Soome valitsuses sotsiaal- ja tervishoiuminister olnud Irma Hellin Toivanen sõnas pärast üllatuspidu, et ta on maailmas küll palju ringi rännanud, aga sellist elamust, nagu nad abikaasaga said Sõmera kirikust ja pulmatseremooniast, ei ole nende elus veel olnud.”

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised