8.9 C
Kuressaare
Kolmapäev, 27. oktoober 2021

Oli kaunis käsitöönäitus

Selle oli saarlaste vaadata toonud endine saarlane ja praegune viimsilane Ljuba Keskküla. Ja kõik oli tema enda kätetöö! Saalis oli kolm rida laudu väljapanekutega, millel olid esindatud kõikvõimalikud käsitööliigid. Perenaine ise oli Valjala rahvariietes, mis olid samuti otsast lõpuni tema enda valmistatud. Laudadel ilutses klaasi-, siidi- ja portselanimaal, klaasmosaiik, vitraaž, makramee. Pitse oli mitmesuguses tehnikas, olid niplispits, hargi-, brügeri, lehvik-, süstik-, hardanger-, päikese-, raami- ja paelpitsid. Ei puudunud väljaõmmeldud prillitoosid, tubakakott, mustris kootud kindad-sokid. Olid esindatud nukud, diivanipadjad, rüiu- ja kaltsuvaibad.
Kui kuulen väga head muusikat või sõnavõttu, jooksevad mul külmavärinad üle ihu. Tema näitust vaadates oli samuti. Ljuba on Kuressaare keskkooli 29. lennust. Just vahetult enne näitust oli meil kokkutulek, kuhu ta ei saanud tulla. Tal on olnud Eestis palju näitusi, isegi raja taga, ning kõik see toimub tema kulul.
Ühelegi üritusele ta sissepääsuks tasu ei võta. Küsisin, miks nii. Ta vastas naeratades, et tema süda ei lubavat seda.
Kes vaatamas käis, sai suurepärase elamuse.
Edna Kesküla

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised