11.5 C
Kuressaare
Neljapäev, 28. oktoober 2021

Erakunstikool Anne sai keraamikaahjud

Kolme ahjuga saab teha ka portselani. Ahjud võtavad välja 1260°, seega saab teha ka kõrgkuumuskeraamikat. Praegu on Saaremaal ahjud veel ametikoolil, noorte huvikeskusel, Kuressaare kunstikoolil ja Kogula hooldekodul. Anne Tootmaa sõnul on keraamika tegelikult väga keeruline ja peidab endas rohkesti põnevaid nüansse.
Toimus ka uute ahjude katsetamine – esimene keraamikakursus, mille viis läbi Mare Vihmann. Selle käigus valminud töödest on üleval ka väike näitus, mis tõestab väga hästi, kuivõrd erinevaid asju saab luua ilmetust savitükist. Saviesemete tavalisele glasuurimisele lisaks kasutati esemetel ka klaasi. Lisaks on vaadata ka portselanitöid. Kuna tundub, et keraamika on Saaremaal populaarne, hakkavad toimuma ka regulaarsed kursused, järgmist on oodata juuli lõpus. Täpne kuupäev on veel selgitamisel, ent soovijad saavad end juba kirja panna. Kursust viivad läbi kunstiülikooli õppejõud. Lootus on saada õpetust näiteks Mare Vihmanni, Kaido Kase, Karin Kalmani ja Merike Halliku käe all, samuti on pooleli läbirääkimised Eddi Leediga. Lisaks on nüüd võimalus sealsetes ahjudes ka enda tehtud keraamikat põletada lasta: tuleb vaid oodata, kuni ahjutäis on koos, maksta vastav summa, mis arvutatakse vastavalt eseme ruumikasutusele, ja saabki oma tööd juba päev pärast nende ahju minekut kätte. Olenevalt ahjust võib põletamine kesta kuni 12 tundi. Samuti saab kohapealt glasuure. Hindade osas on raske mingeid üldistusi teha, kõik sõltub eseme suurusest.
Viimane uudis on see, et on loodud noorte moeturg, kus Saaremaa noorte moekunstnike rõivaid saab igaüks endale osta ja niisama vaadata. Väikesest ruumist, moeturult, mida kullisilmaga valvavad iga päev Martha ja Janika, võib leida mitmed School Fashion Show’l autasustatud kollektsioone, millest enamik on müügiks. Lisaks on sealt saada ka kunstikoolis käijate töid, näiteks ehteid, mille nood müüki on andnud. Samas ruumis on ka päris pisikestel võimalus kunstiga tegeleda – teha erinevaid pisikesi asju, joonistada. Seega on muutusi palju ja soovitame kõigil kunsti vaatama ja tegema minna.
Triin Kand,
Minni Saapar

Eelmine artikkelVÕTA ja LÜKKA
Järgmine artikkelMeestelaulud Jõesaarel
guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised