8.5 C
Kuressaare
Kolmapäev, 27. oktoober 2021

Saarte mängud rhodoslastele tundmatud

Saarte mängude toimumist on küll kajastatud kohalikus televisioonis, kuid inimestel on võimalus valida 15 ülekreekalise telekanali vahel ja seepärast ei saa kohalik jaam kiidelda eriti suure vaatajaskonnaga.
Rhodosel ilmub kaks kohalikku ajalehte, kuid ka need on keskendunud rohkem üleriigilistele teemadele. Nii tuleb välja, et kui kohalikelt küsida Saarte mängude kohta, kehitatakse teadmatusest õlgu ja küsitakse, millest jutt käib.
Siiski võib mängude reklaame kohata, kuid suures osas tunduvad need olevat saare valitsusasutuste seintel ja tänavapostidel kesklinnas. Üldises linnapildis ja suveniiridena arvukates poodides on mängud esindamata.
Eriti ei saa vist kiidelda ka sellega, et tänu Saarte mängudele on meil õnnestunud maailma erinevatel saartel tutvustada ka Saaremaad. Kui keegi üldse mingit seost teadis, siis ikka pigem Soomega.
Isegi Rhodose linna sadama juures oleva Saarte mängude infopunkti töötaja pidas meid Soomele kuuluvaks. Samas uskus ta, et viimasel aastal tehtud reklaamikampaania on kohalikke hästi informeerinud ja suur osa inimestest on siiski toimuvaga kursis.
Rhodosel käib palju turiste, aastas ulatub nende arv miljonini, iga päev on saare peasadamas kümme ristluslaeva ja nii jäävad juulikuised külalised 25 Rahvusvahelisse Saarte Mängude Assotsiatsiooni kuuluvalt maailma saarelt suures enamuses tähele panemata.
Mängude sportlasküla asub Rhodose pealinnast 15 kilomeetri kaugusel kolmes hotellis. Samas on selles Faliraki ranna piirkonnas kokku üldse 10 hotelli, mis näitab, kui vähe voodikohti hõivavad Saarte mängudel osalevad sportlased.
Korraldajad on aga uhked, sest tegu on esimeste Saarte mängudega, kus kõik osalejad saavad elada heades hotellides. Lisaks toonitati veel, et rhodoslased on täiesti tavalised inimesed ja kodust lahkudes jäetakse uksed lukustamata, kuna kõik külalised on saarel teretulnud.
Samuti öeldi, et ühtegi purjus kreeklast Rhodosel ei kohta. Inimesed joovad peamiselt kohvi, kuritegevusega ei tegele ja on äärmiselt sõbralikud.
Loe ka Meie Maa Rhodose mängude erilehte Suvenädala vahel

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised