-3.4 C
Kuressaare
Neljapäev, 9. detsember 2021

Hädakaitseseisundis õpetaja

Kõige markantsem keiss oli Tapa gümnaasiumi direktori Elmu Kopelmanniga, kelle õppur füüsilise vägivalla tarvitamise pärast kohtusse kaebas. Äärepealt olekski kompetentne inimene kohalt lahti tehtud ning kohtuliku karistuse saanud, ent õnneks hakkas kaasa töötama avalik arvamus. Kohtumaja ees avaldasid direktori poolt meelt nii õpilased kui nende vanemad. Ka selgus, et kaebaja oli lihtsalt pätihakatis, kelle õpiedukusega (rääkimata kooli territooriumil suitsetamisest-purjutamisest) oli pidevalt probleeme. Ning kui direktor õppemajas avalikult laamendavale tatikale üle kõrvade tõmbas, oligi lapseahistamisprotsess käima lükatud.
Vahepääl seesugused õpilase-õpetaja kriisisuhted vajusid ära, vähemalt meedias. Enam oli jutuks koolivägivald õpilaste endi vahel. Kuid hiljaaegu kirjutas Merike Lange Postimehes loo “Mida tähendab soov anda õpetajaile vabamad käed”, kust selgub asjaosalise (autor on ise õpetaja) vaatevinklist, et ehkki nn Kopelmanni juhtumit enam lehtedesse imbunud ei ole, pole tuhkagi muutunud õpilaste üle piiride suhtumine õpetajaisse. Viimased ent on niivõrd ära pelutatud, et ei riski ülbikuile isegi kõvemat sõna öelda, sest mine tea, annavad avalduse sisse ning sina mine ja tõesta, et sa kaamel pole. Ja kui respekt õpetajasse puudub, siis mis tasemel aine omaksvõtmisest ikka kõnelda saab? Ei austa, kuis siis tema juttugi tõe pähe endasse kinnistada?

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised