-9 C
Kuressaare
Pühapäev, 5. detsember 2021

Entsüklopeediakirjastus tutvustab maailma maid

Kirjastusel on kaasas ka suur valik raamatuid – entsüklopeediaid, teatmeteoseid, loodusraamatuid, mida pakutakse esitluspäeva soodustustega.
“Eesti entsüklopeedia” peatoimetaja Hardo Aasmäe võrdleb teatmikku Tallinna linnaga, mis ei saa iialgi valmis.
“Samas on linn alati elamiskõlblik, omandades ajapikku uusi jooni,” on Aasmäe öelnud. “Sama käib ka “Eesti entsüklopeedia” kohta, mis kasvab ja areneb.”
Äsja ilmunud EE 15. köide lõpetab 1985. aastal alustatud sarja. Köide sisaldab ülevaadet kõikide maailma riikide kohta, tänapäeval on see igaühele hädavajalik. “Ainuüksi ajakirjanduslik välisuudiste tulv võib jääda inimestele arusaamatuks või osutuda lausa eksitavaks, kui puudub usaldusväärne teatmeteos sündmuste ja olude tausta mõistmiseks,” leiab Hardo Aasmäe. “EE 15. köide on täitnud selle tühiku Eesti kultuuriruumis. Tänapäeval, kui piirid on eestlaste jaoks lahti ja maailm ise on muutumas “suureks külaks”, aitab selline teatmeteos ümbritsevat paremini mõista.”
Atlase paarisväljaanne
Aasmäe sõnul võiks EE 15. köidet teatud mõttes käsitleda kui paarisväljaannet “Suurele maailma atlasele”, mille kirjastus andis välja 2005. aasta lõpul ning milles sisalduvad kõikide riikide ja sõltlasalade üksikasjalikud kaardid.
“Seetõttu me ei pidanud otstarbekaks kulutada käesoleva väljaande ruumi suurtele kaartidele,” põhjendas Aasmäe. “Pigem eelistasime rohkem pildimaterjali, mille üheks allikaks olid eestlastest maailmarändurid eesotsas Tiit Pruuliga.”
Põhjaliku töö riikide lähiajaloo ja riigikorralduse osas tegi Tartu ülikooli politoloogiaosakond. “Mõistagi on põhiraskus alati autoritel ning väljaande kolleegiumil, mille liikmed olid akadeemik Anto Raukas, elupõline entsüklopeediategija Tunne Kelam ja meie üks paremaid välispoliitika asjatundjaid Raul Mälk,” rääkis Aasmäe.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised