-2 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

Vastuolu, mis ei kao kuhugi

Kes otsustab, kes vastutab, küsib linlane ja kas tavainimene alati saabki aru, kui tema silme all sünnib suur kunst? On tõesti ju ajaloostki teada ehitisi, mis alguses tekitasid tohutut vastuseisu, kuid hiljem rahva poolt lausa linna sümbolitena omaks võeti. On Kuressaarelgi hea näide Laurentiuse kiriku näol. Kirikutorni taastamise käigus kritiseerisid kultuuriringkonnad teravalt uudses, ampiirstiilis kirikutorni, seda nimetati klistiiripritsiks ning nõuti koopiana vanamoodsa torni tegemist. Tänasel päeval ei tule keegi enam selle peale, et nõuda kiriku torni lammutamist. Sama lugu on ka lossi ja kuursaaliga, mis oma stiili poolest ei tohiks kuidagimoodi ühisele pildile mahtuda, kuid ometi nad on, ja ükski linnakodanik ei tahaks kuursaali kaotamist.

Eelmine artikkelRajame monumendi Eesti Ema
Järgmine artikkelTeised lehed
guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised