-1.5 C
Kuressaare
Kolmapäev, 1. detsember 2021

Maie Schmuul, Koguva külavanem

Tuppa astujat rõõmustavad Muhu-ainelised seinapildid, suured roositud tekid, olgu need siis seinale kinnitatud või voodile laotatud. Kõige rohkem üllatavad Muhu rahvariide komplektid: kollane, punane, must – kõik enda tehtud. Nagi otsas ripub veel uhke tikitud ja säravaid pärleid ning litreid täis punane pruudipõll, mille riide tõi ta Rhodoselt, kui käis seal oma 70. sünnipäeva aegu. Maie sõnul teeb ta neid põllesid nüüd ka müügiks, vaatamata sellele, et see on väga raske ning palju kannatust nõudev töö. Muhu kõrge pulmatanu laua peal on samuti Maie enda näputöö, kuid ta ütleb, et ei osanud seda kokku panna. Kõige peenem töö, mida Maie näitab, on valge särgi kraele valge peene niidiga tehtud tikand. Ühe muhulasest proua kodus oleks see ehk päris loomulik, Maie Schmuul aga ei olegi Muhus sündinud-kasvanud, vaid siin vaevalt viimased kümme aastat pidevalt elanud.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised