-3.4 C
Kuressaare
Neljapäev, 9. detsember 2021

Teised lehed

Kuid seegi päästerõngas on pooltühi: õppelaenu suurus (20 000 krooni aastas) on väiksem kui keskmine õppemaks (~24 000 krooni aastas). Suurim võimalik õppetoetuse summa on aastas veelgi väiksem: põhitoetus on 800 krooni kuus ning täiendtoetus kõrgkoolilinnast väljaspool elama registreeritud üliõpilastele 400 krooni kuus. Need toetused on püsinud samal tasemel alates õppetoetuste süsteemi rakendumisest 2003. aasta sügisel ning riiklik statistika näitab, et vaid iga seitsmes tudeng (14%) saab seda toetust ka tegelikult.
Olukorras, kus meil puudub terviklik üliõpilastele suunatud sotsiaalsete garantiide süsteem, on pankade pakutud õppelaenust kujunenud tudengite ainuke päästerõngas. Kas riikliku kõrghariduspoliitika eesmärk ongi olnud aheldada üliõpilased aastatepikkusse laenuorjusse?

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised