-1.1 C
Kuressaare
Neljapäev, 2. detsember 2021

Ka traalpüüdja on kalastaja

Okupatsiooniajal jutlustasid propagandistid vastandite ühtumisest, kuigi paljud lasid selle nagu muugi pläma ühest kõrvast sisse ning teisest välja. nüüd aga näitavad ajamärgid, et bolševikel oli siiski õigus: vastandid tõepoolest ühtuvad, ja Eestis isegi siis, kui üks pool seda üldsegi ei taha. Soliidse sunni abil saavutada võivat näitas juba kunagine Nõukogude Liidu liider Nikita Sergejevitš Hruštšov kohtumisel lääneriikide presidentidega: ta pistis kassile lusikaga sinepit saba alla, mis peale kass hakkas ilma igasuguse sunduseta või meelitusteta suure õhinaga sinepit välja lakkuma ning lõi seejuures tänutäheks, et temaga hullemat ei tehtud, veel nurrugi.
Taolist võtet nagu Nikita Sergejevitš Lääne juhtidele demonstreeris, kasutavad tänastes oludes Eesti Kalurite Liit ja Eesti Kalastajate Liit (mõlemad on traalpüüdjate loodud organisatsioonid) rannikumerest (s.o. 20 m samasügavusjoonest kalda pool) kala püüdvate inimeste suhtes. Rannakülast pärit kaluril, kes FIEks ei soovinud hakata, enam kalurina tegutseda pole juba mitu aastat lubatud (seadus keelas ära!). Niisugustest rannakaluritest tehti seaduse sunnil harrastuspüüdjad, kes lisaks käsiõngele ja spinningule võivad hea õnne korral kalli raha eest lunastada loale tuginedes asetada püügile ka ühe nakkevõrgu, mille silmasuurus peab ületama 70 mm (topeltmõõdus).

Eelmine artikkelTeised lehed
Järgmine artikkelVibusport ajab Saaremaal uusi juuri
guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised