-9 C
Kuressaare
Pühapäev, 5. detsember 2021

Helgiga Helgist. Helgile!

Sündisid suvelillede õitsekuul – 7. juulil 1937. aastal suvises ilmakaares, lõunalinnas Valgas. Kooliaegadel olid sinu tantsuõpetajateks legendaarne Kai Leete ja Minni Vähi. 1956. aastal lõpetasid Valga 1. keskkooli ja jätkasid eesti filoloogia alal õpinguid Tartu riiklikus ülikoolis, mille lõpetasid 1962. aastal emakeele ja kirjanduse õpetaja diplomiga, lisaspetsiaalsus – folkloor ja rahvatants. Tantsisid TRÜ rahvakunstiansamblis ning osalesid Helju Mikkeli juhendatud kontsertidel ja kontserdireisidel. Pidasid tol ajal õnneks, et said kaasa tantsida eestlaste esimese tantsukollektiivi liikmena Soomes, Kaunases, Vilniuses, Moskvas. Tudengina juhendasid tantsurühmi Tartu kunstikoolis, Tartu kammivabrikus, 5. ja 8. keskkoolis. Aitasid neile muretseda ka saarlaste rahvarõivaid. Olid folklooripraktikal nii Setu- kui Saaremaal, laulsid ülikooli naiskooris Richard Ritsingu juhatusel, osalesid muusikakursustel, võimlesid, mängisid korvpalli.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised