-2 C
Kuressaare
Esmaspäev, 29. november 2021

Vald uurib Kaarmise järve saneerimise keskkonnamõju

11,5 ha suuruse Kaarmise järve sügavus on 1,5-2 meetrit, järve lõunapoolne kallas ja põhi on liivane, teised kaldad paesed ja paiguti mudased. Järve põhja on tekkinud kohati poolemeetrine mudakiht.
Saneerimisprojekti kohaselt on kavandatud töödeks järve puhastamine orgaanilistest setetest (hinnanguliselt 27 900 m3), mis osaliselt on kavas paigutada vanasse, kinnikasvanud järvesängi. Selle tulemusena võib järve pindala väheneda 1,7 ha võrra.
Teine selitusväljak rajatakse järve põhjaossa, lisaks on kavas rajada kaldatsooni põhja poolt suubuva metsakraavi pikendusena uus kraav. Samuti nähakse ette järve kagunurka avaliku ujumiskoha rajamine.
Keskkonnamõju hindamine algatatakse lähtuvalt asjaolust, et Kaarmise järv asub Natura 2000 Kaarmise loodusala koosseisus ning seal kehtivad ajutised piirangud majandustegevusele.
Keskkonnainvesteeringute keskus eraldas veebruaris Kaarma vallale Kaarmise järve puhastamise esimese etapi töödeks 5,2 miljonit krooni.
Järve suuremahulise taastamise projekt tehti juba eelmise sajandi kaheksakümnendatel aastatel, kuid jäi toona tegemata nõrga põhjenduse tõttu. Kaarmise küla arengukava järgi peaks maaparandustööde tagajärjel kinni kasvanud järve puhastamise teine etapp lõppema 2010. aastaks.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised