-9 C
Kuressaare
Pühapäev, 5. detsember 2021

Lauritsa uks on alati lahti

2002. aastal ainult laste varjupaigana avatud Laurits on käesolevast aastast nii laste kui naiste turvapaik, ehkki naisi pole siit ka varem tagasi saadetud. Lauritsast otsivad varju perevägivalla ohvriks langenud kuni 18aastased lapsed, emad lastega, naised, vanaemadki. Kasvatajate sõnul oli neil 2006. aastal 62 hoolealust. Põhjusi siiatulekuks on mitmeid – pereisa või vanemate alkoholilembus, millega kaasneb füüsiline vägivald naise ja laste kallal, lapsed ei pääse koju sisse, neil ei ole süüa, nad on vanema(te)ga hullusti tülli läinud. Tulevad ka mandrinoored, kes siia tuttavatele külla tulnud, aga neid mitte kodust leides otsivad ööbimispaika. Ukse taha ei saadeta siit kedagi ja vajadusel saab kerget einet ja sooja jooki.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised