13 C
Kuressaare
Laupäev, 21. mai 2022

Tänak ja Lõpp Lätis võidukad

Üldarvestuses 19. koha saanud saarlased olid kõige kiiremad kaherattaveolistel autodel. Teise koha saanud Läti ekipaazi edestati kuue sekundiga.Rallipaari treener Ivar Tänak ütles, et konkurents oli tihe, sest seljataha jäänud autod on tehase ettevalmistusega ja sõitnud isegi maailmameistrivõistluste etappidel.Tänaku sõnul arenes võidusõit saarlastele ilma suuremate viperusteta ja normaalses rütmis. “Ühel katsel jõudsime meie ees startinud lätlastele järele, kuid nad ei lasknud mööda ja sinna läks oma 10-15 sekundit kaduma,” tõdes ta, lisades, et teed olid ilusad ja sõita mõnus.Hooaja alguses on nüüd saavutatud üks teine koht Lõuna-Eesti rallil ning esikohad sprindis ja Sarma rallil. “Oleme ise väga rahul. Meie auto on ikka konkurentidest kolmkümmend protsenti nõrgem, aga tempo on hea. Ott areneb iga kilomeetriga ja hoog peaks veelgi suurenema,” märkis Ivar Tänak.Ralli võitsid Margus Murakas – Aare Ojamäe, kes Toyota WRC-l olid parimad kõigil kümnel kiiruskatsel.Cyriuse rallitiimpakub tugeOtt Tänaku hea sõit on äratanud ka sponsorite ja tugevate rallitiimide tähelepanu ning nii sõidab noor saarlane nüüd Cyriuse rallitiimi värvides. Meeskonna staap baseerub Eestis Kanepis ning sõidetakse rohkem Eestis ja Lätis.”Nad otsustasid meid sajaprotsendiliselt oma tiiva alla võtta, kattes kõik kulud. Eeskätt paranesid sellega meie rahalised võimalused. Saame nüüd autot rohkem arendada ja kindlasti hakkame veelgi kiiremini sõitma,” rääkis Ivar Tänak.Tema sõnul ostetakse loodetavasti suveks ka uus auto. “Praegu vaadatakse ringi, mis on saadaval ja millised on hinnad. Arvatavasti tuleb esialgu korra esiveoline auto osta ja siis vaatame juba neljaveolise poole. Püüame E-rühma meistri tiitlile sõita, kuid järgmine samm oleks ikka A-rühm,” lisas Tänak.Veebruari lõpus sõidetakse Elva sprint ja siis Venemaal Laadoga järve ääres Karjala rallil. “Tiimi juhtkond peab vajalikuks ka Venemaal reklaami teha ja näidata kaheveolist autot. Me ei otsusta enam ise, kus sõidame, sest nad maksavad kõik kinni,” selgitas Ivar Tänak edasisi arenguid.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised