-12 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Suusamaratonil võidutsesid mandri suusatajad

18 kilomeetri pikkusel põhidistantsil võidutsenud Tarvi Viik ütles, et võistluses oli kõik kontrolli all ja sõita sai rahulikult. “Enne starti polnud konkurentidest küll midagi teada ja selles suhtes ei osanudki midagi arvata. Eks sellel oli rohkem treeningu eesmärk. Rada oli huvitav ja tuletab Aegviidu metsi meelde,” rääkis võidumees, kes üritab sõita kaasa kõik talvised maratonid.Viigi sõnul sattus ta Saaremaa maratonile juhuslikult. “Vean siia kaupa ja sõitsin siit mööda. Nägin, et lund on palju ja tekkis huvi selle võistluse vastu. Paar aastat tagasi oli ka plaanis tulla Saaremaa maratonile, kuid siis jäi see ära,” lausus ta. Üldarvestuse teise kohaga lõpetanud Jaanika Kalev tuli Saaremaa maratonile kindla plaaniga, sest harrastajatele on olnud sel aastal Eestis võistlusi vähe.”Seekordne maraton kulges hästi. Vaatasin eelmise aasta lõpuaegu ja leidsin, et tuleb võistelda meestega. Parajalt künklik rada nõuab tehnikat ja siin oli minul väike eelis,” täheldas päev varem Otepääl Eesti meistrivõistlustel 16. kohaga lõpetanud Tallinna külje alt pärit naine.”Tüdrukust jäin maha, jah,” tunnistas parima saarlasena kolmandana lõpetanud viimaste aastate võitja Aimur Arge, lisades, et meelehärmi ta sellest ei tunne. “Kukkusin ja enam järele ei saanud. Tegelikult olen vähe sõitnud ka ja midagi pole tahta. Novembris sai sõidetud, nüüd ka paar korda ja Karujärvel pole üldse käinud. Tõusud pole jala sees, varasematel aastatel on see tunne ikka parem olnud,” märkis Arge.Kokku osales suusamaratonil 135 suusatajat. Maratoni põhidistantsil järgnesid meestest võitjale Aimur Arge ja Indrek Rannamaa. Naistest oli võidukas (absoluutselt teise ajaga) Jaanika Kalev (Piirivalve) Riina Juhansoni ja Siiri Nurga ees.Lühirajal (9 km) oli naistest võidukas Ülle Räim ning meestest Ülar Truu. Noorimaks osalejaks oli 6-aastane Elisabeth Pintmann.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised