-3 C
Kuressaare
Esmaspäev, 29. november 2021

Rüütel rajaks kaitsevalli

Tormikahjustustega tutvunud Rüütel tõi Pärnus ajakirjanikega vesteldes näiteks Poolas Krakovi, kus Visla jõge kaitsevad üle kolme meetri kõrgused vallid. President nentis, et Eesti ühiskond on siiani olnud selleks liiga vaene, teatas Pärnu Raadio.Kindlasti on Rüütli sõnul vaja täiendada seadusi, et sellise ohuga piirkondadesse hoonete ehitamisel arvestataks konkreetsete tingimustega, ja kehtestada vastavad nõudmised. President tõi eeskujuks maavärinate piirkondades ehitustele kehtivad erinõuded.Rüütel rääkis, et tormi ajal ja järel tegid päästeteenistused ja abistajad küll palju ja õigesti, kuid riigil pole küllalt vahendeid, et sellistes olukordades tegutseda. Eelkõige on presidendi hinnangul vaja korralikku teavitussüsteemi, et nii ennetav kui kriisiaegne info jõuaks iga inimeseni.Rüütel rääkis, et praegu on ühiskonna esmane ülesanne aidata inimesi, kes sattusid ohtu ja kannatasid. Rüütel rõhutas, et summasid ei tohi mehaaniliselt arvutada, vaid arvestama peab eelkõige konkreetse pere varalist ja sotsiaalset olukorda.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised