-3.4 C
Kuressaare
Neljapäev, 9. detsember 2021

Turbatootmisel oli aastakümnete halvim aasta

Enamus maakonna kolmes turbarabas toodetud freesturbast müüakse ekspordiks, tänavu plaanitud 14 laevatäiest on seni müüdud 8. “Sel aastal me müüsime 2003. aasta toodangut, kuid paberite järgi on tänavu vaid pool plaanitust tehtud ja turba niiskusesisaldus on tavapärase 40 protsendi asemel 60 %,” rääkis Liiva Meie Maale. Niiskusesisaldus ei mõjuta niipalju turba müügihinda, küll aga veohinda turbarabast Roomassaare sadamasse. Põhiline Saaremaalt turba ostja on üks Saksamaa vahendusfirma, kes lisab turbasse väetisi ja müüb seda siis edasi üle maailma. Saaremaalt on turvast müüdud ka Hollandisse ja Belgiasse.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised