-7 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Saarlased asuvad mandri piimast pulbrit tootma

Saaremaale hakatakse iga päev tooma vähemalt 65 tonni piima, mis kogutakse Harju-, Lääne- ning osaliselt Mulgimaalt. Saaremaa tööstus ise varub umbes 60 tonni piima päevas. Töötlemist vajava piima koguse suurenemine toob kaasa kümmekond uut töökohta. Mõlemad pooled kinnitasid, et tegu on tähtsa ja vajaliku koostöölepinguga. Samas tunnistas Saaremaa tööstuse peadirektor Ahti Viilup, et alguses oli ka väike vastuseis.
“Risk on selles, et me pole varem täispiimapulbrit tootnud. Selle toote nõuded on tükimaad suuremad, sest see läheb inimtoiduks. Meil on eurotööstus ja kui saadame siit piimapulbrit Euroopasse ja sellega ei ole kõik korras, võime oma eurosertifikaadi kaotada,” rääkis Viilup.

Eelmine artikkelRaamatukogu kolib
Järgmine artikkelLühiuudised
guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised