-5.6 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Talv saabus ettenähtust varem

Torm viis rivist välja mitu trafoalajaama. Eile õhtul kella poole viie paiku olid kõrgepingefiidri rikke tõttu elektrita Abruka elanikud. “Otsime viga. Päris mitmes kohas oli lühis,” selgitas Eesti Energia dispetsher Meie Maale. Mujalgi olid inimesed madalpingeliinide elektrikatkestuste pärast häiritud. Eile enne pimeda saabumist olid rivist väljas 13 trafopunkti.
Lumetõrjujatel kibedad tööpäevad
Lumesadu ja tugev tuisk häiris liiklejaid ning Saare teedevalitsuse 23 lumetõrjemasinat töötasid varahommikust saati päev läbi vahetpidamata.
“Tugiteed püüame sõidukorras hoida. Teedevõrgustik on meil 1088 kilomeetrit. Igale poole vaheteedele lihtsalt ei jõua. Peamised teed, nagu Kuressaare-Kuivastu, Kuressaare-Kihelkonna, Upa-Leisi, Kuressaare-Sõrve, lükkame lahti. Kerge seda teha ei ole. Kümne minuti pärast on lahtilükatud kohas suurem lumevall kui seal varem oli,” muretses Saare teedevalitsuse asejuhataja Toomas Magus.
Saare Kommunaali jaoskonnajuhataja Urmas Kuusk ütles, et nende firma mehed annavad endast parima lumetõrjetöödel Kuressaares. “Töökoormus on suur. Kuressaares raskendavad lumekoristustöid tänavatele pargitud autod. See on pikaajaline probleem. Oleme püüdnud igasugu nippe leiutada, aga abi pole neist olnud,” oli Urmas Kuusk nõutu.
Orissaare vallavanema ja Saaremaa omavalitsusliidu esimehe Raimo Aardami arvates ei jää üheski vallas ka väiksemad külavaheteed lahti ajamata, kuigi operatiivselt just igale teelõigule ei jõua. Rohkem paneb omavalitsusjuhte muretsema uus seadusesäte, mis keelab teid lahti ajada ka kõige kogenumatel masinameestel. Nimelt nõutakse lumekoristajailt vastavat litsentsi.
“Mis eesmärki selline litsents teenib? Meie jaoks on see nii uus asi, et pole seda jõudnud arutada isegi omavalitsuste liidu juhatuse koosolekul. Masinamehed on meil külades ja nad panevad oma traktorid siis tööle kui selleks tekib vajadus. Siin on kõlanud hääli, et mitte kõik asutused ja ettevõtted ei saa seda litsentsi. Selle järgi võttes on tekitatud müür, mis jätab maainimesed hange taha.
Praegu ei tasu siiski muretseda. Maal korraldame oma elu nii, et kiirabiautod, piimaveokid ja kõik teised sõidukid pääseksid igale poole liikuma,” ei lasknud vallavanem end uuest seadusest heidutada.
AARE LAINE

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised