-7 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Restaureerimispreemia sai maja Kuressaares Uuel tänaval

Neljapäeval koosistunud sihtasutus otsustas anda sel aastal tehtud tööde eest preemia Uus 32 elumajale, mis on tehniliselt ja väljanägemiselt väga hästi restaureeritud. Majaomanikel on plaanis töid maja juures veel jätkata ning ehitada kiviaed ning kelder.
“On tore, et maja omanikud võtsid kuulda soovitusi, tulemus sai väga hea,” kiitis tegijaid sihtasutuse juhataja Tõnu Sepp.
Lisaks preemiale eraldati toetus kahele taotlejale. Kitsas 5 aidale on tehtud kapitaalremont ja ehkki eksitud on mõningate detailide osas, on tulemus hea. Aida viimistlustööd jäävad järgmisesse aastasse. Toetus omanikule Rene Lepikule 5000 krooni. Kolmas toetus, 1000 krooni, anti Pihtla tee 5 maja omanikule Kalmet Valgele akna korrektse väljavahetamise eest.
Kuressaare Laurentiuse kirikule eraldas sihtasutus 39 000 krooni eeskujulike restaureerimistööde eest.
Sihtasutus otsustas omalt poolt ära märkida mõned objektid, mille teostus on eeskujulik: päevakeskuse paekiviaed, Tallinna 25 paekiviaed, Lossi 17 Kitzbergi tänava äärne puitlippaed, Lossi 21 uks ja Pikk 19 uks.
HELI SALONG

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised