-2.8 C
Kuressaare
Kolmapäev, 1. detsember 2021

Kultuurkapital jagas jõulutoetusi

Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupp, kes selles koosseisus viimast korda raha jagas, leidis jõulutoetuse väärilise olevat üheksateist maakonna kultuuri- ja sporditegelast, kes on oma saavutustega elu ning lõppeva aasta jooksul silma paistnud.
2000-kroonise toetuse pälvisid käsitöömeister Leonida Käsk, kauaaegne Orissaare muusikaelu edendaja Maimu Sepp ning Mustjala haridus- ja kultuurielu hing Maimu Pere, kes eile ka oma 75. sünnipäeva tähistas.
Kultuurkapitali jõulupreemia said ka tervisespordi propageerija Märt Pärna, kunagine ajakirjanik Sulev Mets, puude uurija ning koduloohuviline Aleksei Paivel, Salme-kandi kultuurielu juht Aili Nuum, muusikaõpetaja ning koorijuht Helle Rand ja Mati Vendel, suurt publikuhuvi tekitanud relvanäituste korraldaja.
Jõulutoetus anti veel kunsti kogujale ja müüjale Aleksander Baumannile, laskur Martin Kosemetsale, Raegalerii perenaisele Lii Pihlale, ujumistreener Norma Heldele ja ratsutaja Andres Udeküllile.
Maavanemalt said kultuurkapitali preemia kätte ka kunstiarvustaja ja kultuuriajaloo tundja Helju Pärt, väsimatu tantsujuht Helgi Allik, SÜGi emakeeleõpetaja ja miniteatripäevade korraldaja Rita Ilves, võimlemistreener Tiiu Haavik ning Kärla spordielu hing Raivo Uus.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised