-0 C
Kuressaare
Laupäev, 27. november 2021

Eakad ei saa tuleval aastal ühtegi tasuta ravituusikut

Ravituusikute arvgi on viimastel aastatel tublisti kahanenud. Kui Saaremaa pensionäridel oli lähiminevikus võimalik saada umbes sada tuusikut aastas, siis lõppeval aastal piirdus see arv tosinaga. Järjekorras on aga umbes 200 inimest.
Laupäeval Kuressaares pensionäridega kohtunud sotsiaalminister Eiki Nestori arvates praegune tuusikute eraldamise-rahastamise süsteem ei kõlba.
“Meil on Eestis 370 000 pensionäri. Tuusikute kasutajaid on nendest 4000-5000. Selle rahaga, mis riigieelarvest sinna tuli, ei olnud võimalik asja korraldada. Mõte, et mitte pensionäre narrida väikese arvu tuusikutega, tekkis juba möödunud aastal,” kõneles Nestor.
Tema sõnutsi määratakse uues ravikindlustusseaduses piirid, kus ravikindlustus algab, kus lõpeb.
“Kõik see, mis läheb mõiste alla “ravi”, hakkab maksma haigekassa. Mis jääb mõiste alla “tuusik”, selle eest haigekassa ei maksa. Taastusravi haigekassa toetab. Iseasi on see, mida taastusraviks lugeda, mida mitte. Kogu taastusravi korraldus tuleks Eestis üle vaadata ja selles osas selgemad piirid luua,” selgitas Nestor.
AARE LAINE

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised