-6.2 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Sõpruskoorid laulsid jõululaule

Horele dirigent Anne Kann ütles, et idee kahe sõpruskoori ja Tammisaari dirigendi koostööks tekkis Orissaare folklooriansambli kunagisel külaskäigul Tammisaarisse.
“Gunilla Josefsson võttis asja Saaremaa Tammisaari Seltsi kaudu aktiivselt käsile, nende kaasabil oli korraldatud ka eelmisel nädalal toimunud Lucia-päeva tähistamise projekt, milles Tammisaari inimesed samuti kaasa tegid,” rääkis Kann.
Eysysla ja Horele koor said jõululaulude noodid kätte juba sügisel, Anne Kannu ja Eysysla dirigendi Helle Ranna poolt välja valitud kaheksa rootsikeelse laulu kõla ja keelt lihviti ka külalisdirigendi saadetud lindistuste abil.
“Gunilla tuli möödunud reedel Orissaarde, kus toimus kahe koori ühine laululaager. Proovid lõppesid laupäevase kontserdiga Orissaares, seal esinesid omaette kavaga nii Horele kui Eysysla ning kontserdi lõpetasid meie rootsikeelsed ühislaulud,” sõnas Kann. Sama kavaga esineti päev hiljem ka Valjalas ja Kuressaares.
Kannu sõnul oli tegemist projektüritusega, mille tulemusega võib igati rahul olla.
“Gunilla jäi rahule nii meie kooride taseme kui kontsertidega,” märkis Horele dirigent Anne Kann.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised