-2 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

Müügiloast ilmajäämine ähvardab ka nelja maakauplust

Kiriku tänaval asuv Perepood, Slupi ja Lena kauplus ning Kaevu ja Vallimaa tänaval asuv müügikiosk jäid alkoholiseaduse rikkumisega politseile vahele 7. detsembril, mil kahel 17-aastasel Kuressaare gümnaasiumi õpilasel õnnestus müügikohtadest ilma igasuguste probleemideta õlut ja viina osta.
Linnavalitsuse otsuse kohaselt kaotavad müügiload kehtivuse vahetult enne jõulupühi, 22. detsembril. Uusi müügilube ei väljastata linnavalitsuse pressiesindaja Reet Truuväärti kinnitusel seaduserikkujale aasta jooksul.
Enne eilset otsust on linnavalitsus kolme aasta jooksul tühistanud alkoholimüügi lube vaid paar korda. Abilinnapea Urmas Treiel ütles, et nüüdne karm otsus peaks iga müüja väga tõsiselt mõtlema panema, kas ikka tasub noortele alkoholi müüa.
“Tunnustus ka politseile, sest sellest probleemist on nii linnavolikogus kui ka linnavalitsuses mitmeid-mitmeid kordi räägitud ja just alaealiste alkoholi tarbimise kontekstis,” lausus Urmas Treiel. Abilinnapea lisas, et linnavalitsus kavatseb alkoholiseaduse rikkujate vastu ka edaspidi sama karm olla.
Alkoholi müüsid noortele ka maapoed
Eelmisel reedel kontrollis politsei gümnaasiumiõpilastest kontrollostjate abil alkoholiseaduse täitmist kaheksas Leisi ja Orissaare vallas asuvas kaupluses. Neljast poest õnnestus alaealistel noormeestel õlut või viina osta, ilma et neilt dokumenti oleks nõutud.
Politsei pressiesindaja Urmas Kiil lausus, et kolm seadust rikkunud poodi kuuluvad AS-ile Pikse Kaubandus.
“Noorukid said Saaremaa viina pudeli vabalt kätte Pärsama poest, Laua viin liikus müüja käest poiste taskusse Karja poes ning sama juhtus Viru valge pudeliga Saikla poes,” vahendas Kiil. OÜ-le Aktsioon kuuluvast Nõmme ärist Leisi vallas ostsid alaealised pudeli Saaremaa viina, täisealisust tõendava dokumendi vastu müüja huvi ei tundnud.
Urmas Kiil kinnitas, et veel käesoleva nädala jooksul esitab politsei Orissaare ja Leisi vallavalitsusele esildise, milles viitab seaduserikkujaist poodidele ja palub tühistada neile väljastatud alkoholi jaemüügi load.
Andres Sepp
andres@meiemaa.ee

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised