-5.1 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Ühispank maksab pankrotihüvitist

Hoiuste Tagamise Fondi peadirektori Madis Kallioni andmetel on üle Eesti 88-l eraisikul hoiuarvel 500 -1000 krooni, 41-l inimesel 1000 – 2500 krooni, 23-l hoiustajal on on välja võtmata 2500 – 5000 krooni ja 13-l ERA-Panga teenuseid kasutanul on võimalik saada 5000 – 20 000 krooni. Eraisikutele lisanduvad ettevõtted, ühingud, seltsid jne.
10. detsembrist alustas taas, juba kolmandat korda, ERAPanga klientidele raha välja maksmist Eesti Ühispanga Kuressaare kontor. Kontori juhataja Aivar Sõrme sõnul on pangatöötajail kasutada endise ERA-Panga klientide nimekiri. Kes sellest pikast nimekirjast Saare maakonna elanikud on, seda pangaametnikud ei tea, sest puuduvad aadressid.
“Me ei tea, kui palju saarlasi selles nimekirjas on, kas üldse on. Kui meie kasutada oleks nende klientide aadressid, kellel hüvitis välja võtmata, saadaksime neile meeldetuletise,” rääkis Aivar Sõrm soovist vastu tulla kaotust kannatanud klientidele.
“Oleks hea, kui inimesed võtaksid oma raha kroonides välja, mitte eurodes. Inflatsioon ju seda raha kogu aeg sööb. Hoiustaja jaoks ei teeni see mitte midagi,” selgitas Madis Kallion.
Pankrotistunud panga klientide omavastutus on 10 %. Seega makstakse välja kogu hüvitise mahust 90 % ja mitte rohkem kui 20 000 krooni. Näiteks, kui hoiustajal jäi arvele 2 000 krooni, saab ta nüüd hüvitisena kätte 1 800 krooni. Kelle arvel oli kopsakam summa, see saab suurema kaotuse osaliseks.
Kui kellegil juhtus praegu rootsi kardinate taga istuva Andres Bergmanni pangas olema 30 000 krooni, saab ta nüüd sellest summast tagasi vaid 18 000 krooni (üle 20 000 krooni välja ei maksta ja sellest 90 % on 18 000).
Madis Kallioni arvates on just praegu, enne jõule, õige aeg raha välja võtta, kuna pühade ajal kulub seda niikuinii rohkem. Muidugi on kliendi oma teha, kas võtta hüvitis välja sularahas, avada arve või kanda see üle mõnda teise panka.
Pankrotistunud EVEA panga klientidele maksab hüvitist Hansapank.
AARE LAINE

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised