-0 C
Kuressaare
Laupäev, 27. november 2021

Üle poole eakatest tulevad majanduslikult toime

Samas on toimetulekuga raskusi rohkem kui kolmandikul pensionäridel, hoolimata nende vähenõudlikust elulaadist, selgub Eesti selle aasta inimarengu aruandest. Toimetulekuraskusi on sagedamini üksi elavatel eakatel, keda on enam kui pool pensionäridest. Nende elupaigaks on tavaliselt keskkütte, sooja vee ja teiste mugavustega kulukas korter ning neil pole täiendavat sissetulekut.
Uuringust selgus, et kõige enam teeb pensionäridele muret väike sissetulek ja alles seejärel tervis. Üle poole eakatest peab oma tervislikku seisundit rahuldavaks. Iga päev vajab kõrvalist abi vaid kümme protsenti vanureist, neist kolm protsenti sõltuvad täielikult teiste abist.
Eakate küsitlusest selgus, et oma eluga on rahul 64 protsenti vanuritest. Uuringu läbiviijad järeldavad, et see näitaja viitab eelkõige Eesti eakate leplikkusele ja kannatlikkusele.
“Sedamööda, kuidas kasvab Eestis lasteta pensionäride arv, võib prognoosida ka eakate rahulolu vähenemist,” ennustavad teadlased.
MM/BNS

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised