-3 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

Kuressaare kanalisatsioonitrassid ehitab Water Ser koos Saare EPTga

Kuressaare linnavalitsus sõlmis eile vee-, ja kanalisatsiooni- ja sadeveetrasside ehituslepingu konkursil odavaima pakkumise teinud firmaga Water Ser, kes ehitab trassid valmis koostöös AS-iga Saare EPT.
Abilinnapea Urmas Lõhmus ütles Meie Maale, et hinnaerinevustele vaatamata olid kõik kaheksa pakkumist kaunis võrdväärsed. Water Ser lubas tööd teha valmis 42,1 miljoni krooni eest, kalleim pakkumine oli üle 55 miljoni krooni.
“Teinekord tehakse millegi arvelt põhjendamatult odavaid pakkumisi. Seetõttu uuriti ettevõtete tausta põhjalikult. Näha oli, et kõik pakkujad on võimelised ehitama, ka kõige odavama pakkumise tegijad,” mainis Lõhmus.
Abilinnapea pidas positiivseks, et võitjaks tunnistatud Water Seri partner on Saare EPT.
“Siin on otsene side Saaremaaga olemas,” sõnas ta. Ka alltöövõtjateks saavad Lõhmuse hinnangul kohalikud firmad. Lõhmus möönis, et trasside ehitus on praeguse linnavalitsuse sügisel lõppeva võimuperioodi kõige olulisem projekt.
“Inimesed on juba nii piiri peal, et kui nüüd poleks seda projekti ka tulnud, siis oleks meile öeldud, et mida te siin jutustate,” nentis ta.
Trassiehitus algab jaanuaris ja lõpeb detsembris.
“Töödega seoses tahame ajalehe kaudu lähemal ajal inimestele teadvustada, milline on tööde järjekord, millistel tänavatel mida tegema hakatakse, mida inimesed peaksid tegema esimesel poolaastal, mil veevärgiga liitumine on tasuta,” ütles Lõhmus.
Torustike ehitus hõlmab 55 tänavat, mis kaevatakse üles 22,7 kilomeetri ulatuses. Et tähtajaks töödega toime tulla, peab ehitaja korraga tegutsema kuuel-seitsmel tänaval, mis tähendab üsna palju ebameeldivusi liikluses. Seda kogu aasta vältel, ka suvisel turismihooajal. Trassid peavad valmima tuleva aasta lõpuks.
“Kesksuvel on kõige parem ehitusaeg, siis tuleb tempot isegi juurde anda,” sõnas linnapea Jaanus Tamkivi.
“Tuleb kodanikele soovida pikka meelt ja kannatust, kuigi lõpptulemus peaks olema meeldiv,” mainis ta.
Kuressaare linna järgmise aasta investeeringute maht laenu ja omavahenditega on kokku 20 miljonit krooni, sellele lisandub trassiprojekti 32 miljonit euroraha ja kümned miljonid erasektorilt.
Linnapea Tamkivi sedastas, et linna tehtavate investeeringute kogusumma ületab tuleval aastal kaugelt saja miljoni piiri.
“Kuressaare jaoks on need väga suured numbrid, lisaks kasutatakse ju valdavalt kohalikku tööjõudu, mis tähendab linna maksutulude suurenemist,” lisas Tamkivi.
MEHIS TULK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised