-2 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

Jagatakse ute – ja lihaveisetoetusi

PRIA otsuse kohaselt rahuldati 757 lamba- või kitsekasvataja taotlus ja nende põhikarjas on kokku 10 653 emalammast või kitse, kes vähemalt 1 aasta vanad. Seega makstakse taotlejale iga ute või kitse eest 281 krooni.
Saare maakonnas saavad 2112 ute või kitse kasvatamise eest toetust 193 loomapidajat kogusummas 593 472 krooni, mis moodustab umbes ühe kuuendiku jagatavast üldsummast. Arvuti valikul kontrolliti 5% taotlejatest ja selle käigus tuligi mõnel pool ilmsiks, et kõigil loomadel ei olnud kõrvamärke kõrvas või neid loomi, kes registris kirjas, polnud enam üldse olemas. Nende ja ka kellel riigi ees võlgnevusi taotlused jäeti loomulikult rahuldamata.
Lihaveise kasvatamise eest saavad Saaremaal toetust 32 loomapidajat kogusummas 120 840 krooni. Nende farmides on kokku 106 lihaveist. Rahuldamata jäeti lihaveisekasvatajate taotlused,kui loom oli vale jõudluskontrolli (piimalehma) all.
Kuna uuel aastal saavad lamba- ja kitsekasvatajad esimesena riiklikke toetusi, siis peavad nad oma taotlused esitama jaanuarikuu jooksul ja seisuga 1.jaanuar 2002 ei tohi olla maksuvõlgnevusi.
Piimalehmakasvatajatelt võetakse taotlusi vastu 1. veebruarist kuni 20. veebruarini ja maksuvõlgnevusi ei tohi olla 1. veebruari seisuga.
TÕNU ANGER

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised