3.9 C
Kuressaare
Teisipäev, 25. jaanuar 2022

Valitsus toetab õpetajate kohakaasluse pikendamist

Riigikogus tänavu 24. jaanuaril vastu võetud töö- ja puhkeaja seadus võttis õpetajailt selle õiguse tuleva aasta 1. jaanuarist.
Isamaaliitlane Andres Herkel, reformierakondlane Andres Taimla ja mõõdukas Mart Meri algatasid riigikogus eelnõu, mis lubab koolide, kutseõppeasutuste ja huvikoolide õpetajail töötada kohakaaslasena tuleva aasta 1. septembrini.
Seadus tekitas pahameelt nii õpetajates kui ka mitme teise elukutse esindajates, kes nägid selles oma palgatingimuste halvenemist, kuigi seaduse algatanud sotsiaalministeerium ja teda toetanud ametiühingud nägid selles vahendit võitluses niinimetatud orjatööga.
Erimeelsused tekkisid ka koalitsioonis. Piirangute vastu astus eelkõige välja Reformierakond, kelle algatusel arutas küsimust oktoobris moodustatud lepituskomisjon. 19. novembril otsustas koalitsiooninõukogu õpetajaile teatud asjus vastu tulla, kuid mitu koalitsioonipoliitikut ütles, et ei pea seda piisavaks. Reformierakonna aseesimees Meelis Atonen ütles, et erakond soovitas koalitsioonikaaslastel kaaluda ka kohakaasluse keelu edasilükkamise kohaldamist ka teistele elukutsetele.
21. novembril algatas omapoolse eelnõu Keskerakond, kes soovib lükata edasi mitu töö- ja puhkeaja seaduse sätet, mis mõjutavad pedagoogide, päästeametnike, meditsioonitöötajate ja teiste elukutsete palgakorraldust.
MM/BNS

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised