-1.5 C
Kuressaare
Neljapäev, 2. detsember 2021

Triin Vallaste pälvis Kärla valla Süda-nimelise stipendiumi

Kärla kultuurijuhi Virge Varilepa sõnul on praegune Muusikaakadeemia tudeng Triin Vallaste Kärla vallast pärit tuntud tegevmuusikule, Kärla valla kultuurielu arendamisel aasta jooksul enam silma paistnud kultuuritegelasele või vallast pärit tublile muusikaõppurile määratavat 7500-kroonist stipendiumi igati väärt:
“Ta on alati tubli tüdruk olnud. Põhikoolis õppimise ajal kuulus Triin tütarlasteansamblisse Meeletud, mida ta viimasel kooliaastal ka väga edukalt ise juhendas.”
Triin on sündinud 1981. aastal, lõpetanud Kärla põhikooli ja Kuressaare muusikakooli. Tänavu kevadel lõpetas ta kiituskirjaga Tallinna Muusikakeskkooli ning õpib alates septembrikuust Muusikaakadeemias.Helilooja ja organisti Peeter Süda mälestusstipendiumi A-osa ehk orelistipendium, mis läinuks üleriigiliselt tuntud organistile, orelihooldajale või orelimeistrile, jääb kandidaatide puudumisel tänavu välja andmata.
Kärla vallavalitsus annab Peeter Süda nimelist kaheosalist kultuuripreemiat välja alates 1998. aastast, mil selle pälvisid Kärla vallas sündinud laulja Leili Tammel ja orelihooldaja Toomas Mäeväli. 1999. aastal said preemia Kärlal tegutsev muusikakasvataja ja koorijuht Ülle Vallaste ning orelihooldaja Tiit Kiik. Eelmisel aastal jäi stipendium välja andmata, kuna õigeaegselt ei laekunud ühtegi korralikult vormistatud avaldust.
Vastne stipendiaat Triin Vallaste saab preemia kätte Kärla valla lipupäeval, 6. detsembril Sõmera klubis. Samas antakse üle ka Kärla valla kaunimate majapidamiste konkursi “Kodud kauniks” preemiad – tänavu on valla kauneim kodu Uuelu talu Paevere külas (Tiia ja Kalev Rand) ning kaunim asutus Paadla Viljaait.
Vallavalitsus on lipupäeva aktusele, kus teiste hulgas esineb ka värske Süda-preemia laureaat Triin Vallaste, kutsunud ka Kärla põhikooli paremad õppurid ja valla tublimad sportlased.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised