-1 C
Kuressaare
Laupäev, 27. november 2021

Tervisepäeval saab tervist kontrollida ja sporti teha

Kuressaare kolmanda tervisepäeva üks korraldaja, maakonna tervisearendusnõunik Imbi Jäe rääkis, et eeloleval laupäeval kell 10 algava terviseürituse keskus asub sel aastal aadressil Rohu tn 5 ning päeva põhitegevus käib maja kahes saalis.
Spordisaalis tutvustatakse huvilistele erinevaid aeroobikastiile ja pakutakse vaadata erinevate tantsukollektiivide esinemisi.
“Kavas on kolm tsüklit, mis sisaldavad 45 minutit aeroobikat ja pool tundi tantsuetendust. Esinema on tulemas võimlemis- ja peotantsuklubide esindajad, samuti showtantsijad ja breakarid,” selgitas Jäe.
Messisaalis tutvustavad oma tervisekaupu ja -teenuseid meditsiini-, kaubandus- ja kosmeetikafirmad. Jäe sõnul pakutakse rahvale võimalust tutvust teha tervislike teraviljatoodete ja toidulisanditega, osta saab pudelisse villitud Saaremaa vett, idamaade alternatiivmeditsiiniks vajalikku ning päeva logoga sokke. Tutvustatakse sõltuvusainetest vabanemise programmi, mõõdetakse silmade korrasolekut, oma liikumisest räägivad kaalujälgijad, spordiklubid jne.
Saaremaa rahvale tutvustatakse ka Eestis ilmuvat terviseteemalist ajakirjandust ning Punase Risti esindus korraldab esmaabi andmise näidis-situatsiooni.
“Sel aastal seame sisse ka nn südametoa, kus saab mõõta vererõhku ja – suhkrut, kolesteroolisisaldust veres ning lasta teha osaliselt tasustatavat EKG-uuringut,” ütles Jäe ja osutas, et messil tuleb osaliselt tasuda ka luutiheduse mõõtmise eest, ülejäänud protseduurid on soovijaile tasuta.
Maja peatrepi eest saab alguse tervisepäeva suundorienteerumise marsruut, mis viib kõndijad linna ilusamate ja inetumate majade juurde.
“Päeva põhiline rõhuasetus ongi pandud liikumisele ja inimese südamele ning selle eesmärk on tervislike ja aktiivsete eluviiside propageerimine koos tervise-edendusealase info levitamisega,” lausus Jäe ja nentis, et kaks eelmist tervisepäeva on kinnitanud Kuressaare rahva järjest suurenevat huvi tervisepäeva ning kõige seal pakutava vastu.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised