-2 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

Saaremaa asfaltteed jäävad järgmisel aastal remondita

Saare teedevalitsuse juhataja Aleksander Kollo ütles, et tuleval aastal ei ole Saaremaa maanteedel ühtegi taastusremondi objekti.
“Plaanis oli, aga raha paneb lõpuks ikkagi kõik paika,” märkis Kollo.
Tema sõnul ei käivitunud riigi poolt Põhjamaade Investeerimispangalt (NIB) kavandatud 704 miljoni krooni suurune laen, millest Saaremaa pidi kahe aasta jooksul saama 35 miljonit. Need objektid, millele olid juba lepingud sõlmitud, kandusid tulevasse aastasse, teised lükati edasi.
Kollo ei osanud öelda, kui palju tuleval aastal Saaremaa teede remondiks raha eraldatakse.
“Suurenemist hoolde osas ei ole ja see jääb tänavusega enam-vähem samale tasemele,” selgitas Kollo, lisades, et summa peaks olema 20 miljoni krooni juures.
“Aga kuna kõik asjad on kallimaks läinud, siis saame vähem teha.”Maanteeameti peadirektor Riho Sõrmus ütles Meie Maale, et järgmise aasta maantee-ehituse eelarve on üles ehitatud abidele ja laenudele, kus põhirõhk on suunatud VIA Balticale ja Tallinna-Narva maanteele.
Riho Sõrmuse sõnul eraldatakse NIB-laenust laekuvad summad järgmistel aastatel Saaremaa asfaltkatete taastusremondiks peamiselt peamagistraalil. Nii peaks Kuressaare-Kuivastu maanteel korrastatama erinevatel lõikudel 24 kilomeetrit asfaltteed.
Samuti jätkatakse selle rahaga kunagi alustatud nn kruusateede ehk vallakeskuste ühendusteede programmi, mille raames saab mustkatte 8 kilomeetri ulatuses kruusateid Sõrves, kokku kahel erineval lõigul.
ALVER KIVI

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised