-7 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Sõpruslinna Lucia tuleb Kuressaarde jõuluaega avama

Kesklinna kuusel süüdatakse küünlad ning tähistatakse luutsinapäeva 13. detsembril kell 17. Saaremaa Tammisaari Seltsi esimehe Angela Alliksooni sõnul on Tammisaari Seltsi, Kuressaare kultuurikeskuse ja õpetaja Helle Ranna laululaste kaasabil korraldatud jõulurahu alguse väljakuulutamise tseremooniale sel aastal oodata külalisi kaugemalt – külla tuleb mullune Soome Lucia koos kahe saatjaga.
Soome rootsikeelse elanikkonna vana kombe kohaselt korraldatakse seal igal aastal valimised, kus selgitatakse välja säravaim, julgeim ja parima lauluoskusega neiu, kellest saab Soome Lucia – pimedasse detsembrikuusse valguse, soojuse ja headuse kandja kogu rootsikeelses Soomes.
Lucia ülesanne on esineda jõuluaja pidustustel ja haigete, puuetega ning üksikute inimeste ja vanurite abistamise üritustel üle kogu Soome. Tänavused valimised veel kestavad, kuid mullu sai selle hinnatud tiitli üks Tammisaari lähedalt pärit neiu.
Ka Kuressaares ei piirdu luutsinapäeva üritused vaid jõuluaja avamise tseremooniaga: enne ja pärast küünalde süütamist kesklinna kuusel esitatakse ees ootavasse jõuluaega sära toova Lucia-kava laule ja luuletusi ka Kuressaare väikelastekodus ning sanatooriumides Meri ja Saaremaa Valss.
Luutsinapäeva hommikul korraldab Saaremaa seltsi üks eestvedajaist, muusika- ning beebirütmika õpetaja Gunilla Josefsson Kuressaare haiglas võimlemistunni ka siinsetele lastele.
Päev pärast luutsinapäeva on tal plaanis Tagaverel laululaagris õpetada Saaremaa laulukooride Eysysla, Põhjala ja Horele liikmetele rootsi- ja eestikeelseid jõululaule ning korraldada nädalavahetusel nende kooride osavõtul kontserdid Orissaares, Valjalas ning Kuressaares.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised