-1.5 C
Kuressaare
Kolmapäev, 1. detsember 2021

Mustjala vald pani müüki liha- ja piimatööstuse vara

Saaremaa liha- ja piimatööstus on valmis pöörduma kohtu poole, et tühistada Mustjala valla otsused Võhma külas asuva endise piimajaama hoone peremehetuks varaks tunnistamise ja ehitise enampakkumisele panemise kohta.
Mustjala vallavalitsus kuulutas meiereihoone peremehetuks varaks 1998. aasta juulis, mil avaldati vastav teade Riigi Teataja lisas.
Tänavu aprillis otsustas Mustjala vallavolikogu piimapunkti hoone enampakkumise teel 4000-kroonise alghinnaga maha müüa ning juunikuus toimuski oksjon. Selle võitis hoone eest 50 000 krooni pakkunud Anne Vaikmaa.
Enne raha vallale ülekandmist soovis Vaikmaa näha hoone kohta käivaid omandidokumente, mida talle aga vallamajas polevat näidatud. Vaikmaa ütles Meie Maale, et seetõttu tekkisid tal kahtlused, kas vald üldse meierei omanik ongi.
Ehkki Vaikmaal heauskse ostjana poleks mingeid probleeme tekkinud, otsustas ta siiski igaks juhuks järele uurida, mida arvab meierei kuuluvusest liha – ja piimatööstus.
Saaremaa liha – ja piimatööstuse peadirektor Ahti Viilup kinnitas talle, et hoone on tööstuse omand.
“Vallavalitsus ei saa Võhma piimapunkti hoonet maha müüa, sest see on Saaremaa põllumeeste vara ja kuna tööstus kuulub põllumeestele, on piimajaam tööstuse vara ja meie bilansis üleval,” ütles Ahti Viilup eile Meie Maale.
Eelmisel nädalal allkirjastas ta kirja, milles palub Mustjala vallavalitsust Võhma piimapunkti peremehetuks kuulutamise otsus tühistada. Viilup lausus, et juhul, kui vallavalitsus seda ei tee, kaalub tööstus kohtu poole pöördumist.
“See on põhimõtte küsimus. Kui hoone kätte saame, müüme selle ise maha,” kinnitas Viilup.
Müügiprotsess peatatud
Saare maakohtu andmetel ei ole vara peremehetuks tunnistamise tühistamist seni Saaremaal kohtus arutatud. Mustjala vallavanema Enno Kolteri sõnul tõendab hoone kuulumist vallavalitsusele hooneregistri õiend. Kolter ütles, et meiereihoone müügi protsess on hetkel peatatud. Müügiplaanidest vald siiski loobunud ei ole, sest Kolteri sõnul tahab ta kõigepealt näha mõnda dokumenti, mis tõendaks hoone kuulumist tööstusele.
Enno Kolter lisas, et kui tööstus sellist paberit ei leia ning tahab siiski vallaga vägikaigast vedada, on vallavalitsus valmis oma õiguste eest ka kohtus seisma.
Vallavalitsus läbis Kolteri kinnitusel meiereihoonet peremehetuks kuulutades kõik seaduses ette nähtud protsessid: avaldas teate ajalehes ja Riigi Teatajas. Samuti saadeti toona Kolteri kinnitusel kiri liha – ja piimatööstusele, kust ühtegi tõsiseltvõetavat vastuväidet ei tulnud.
ANDRES SEPP

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised