-2.8 C
Kuressaare
Kolmapäev, 1. detsember 2021

Vesikaare Tuul liitub merepäevadega

Vesikaare Tuul toimub järgmise aasta merepäevade kesksel päeval, 3. augustil.
Kõigi eelduste kohaselt viiakse lauluvõistluse kontserdid läbi Kuressaare kõige enam merega seotud paigas, sanatooriumi Meri hoones ning selle esistel väljakutel.
“Täpsemalt rääkida on muidugi veel vara, kuid selge on, et traditsioonilised kaks laulukontserti – päevane ansamblite ja solistide konkurss parima merelaulu esituse peale ning õhtune kontsert, kus konkureerivad selle võistluse jaoks kirjutatud uued merelaulud – jäävad kindlasti alles,” sõnas maakonna kultuurijuht Lea Kuldsepp.
Tema sõnul saadetakse lauluvõistluse juhendid peatselt üle Eesti laiali. Ansamblitel, solistidel ja duettidel tuleb ette valmistada kaks erineva tempoga ja soovitavalt eestikeelset merelaulu. Uusi, korralikult vormistatud noodi ning eraldi lehele kirjutatud sõnadega laule ootab Kuldsepp juba 1. juuniks.
Merepäevade ja lauluvõistluse korraldajad püüavad meremuusikaga sisustada kogu konkursi päeva: praeguste kavade kohaselt võiks hommik alata Albert Uustulndi merelaulude kontserdiga Saaremaa koorilauljate esituses. Samuti peetakse läbirääkimisi samal ajal Pärnus toimuva suupillifestivali korraldajatega, et sinna saabuv Saksa suupillitrio saaks tulla ka Kuressaarde mängima, võttes siia kaasa spetsiaalse merelaulude kava.
“Läbirääkimised käivad ka ühe Rootsi laulukollektiiviga, kes mängib ja laulab merest – äkki õnnestub meil viies Vesikaare Tuul muuta rahvusvaheliseks, nagu me algusest peale oleme soovinud,” sõnas Kuldsepp, kelle sõnul peaks lauluürituse suvesse toomine tagama sellele ka senisest laiema publiku- ja toetajate huvi.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised